Steden - Poosje Vrij

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Informatie
Er zijn in de omgeving een aantal steden die de moeite van het bezoeken waard zijn.
Limoges is de hoofdstad van de Limousin (ruim 220.000 inwoners) is bekend om de Romaanse overblijfselen. 2000 jaar geleden werd Limoges gesticht tijdens de regering  van de Romeinse Keizer Augustus.  In de nauwe straatjes vind men veel vakwerkhuisjes en is de mooie Kathedraal St.Etienne zeker een bezoek waard. Verder is Limoges bekend vanwege het porselein.
Op zo'n 65 km ten westen  van de molen ligt Angoulême waar een aantal interessante musea is. Één van de leukere musea is het stripmuseum dat gelegen is in het Centre National de la Bande Dessinée et l’Image. Verder vinden we hier Le Nil (een museum over de papier industrie), een Musée des Beaux Arts en een Musée Archéologique.
De stad Perigieux ligt zo'n 80 km ten zuiden van de molen.. Hier is nog een middeleeuwse wijk met vele vakwerkhuizen te vinden. 
Een klein authentiek frans plattelandsstadje is St Junien
Brantome is de moeite van het bezoeken zeker waard. Een heel gezellig stadje met deels in grotten uitgehouwen winkels en abdij.
Oradour Sur Vayres zelf is een klein slaperig stadje wat in de laatste week van juli elk jaar op zijn kop gezet wordt door een van de grootste kermissen uit zuid west Frankrijk. Het afsluitende vuurwerk is groots te noemen.

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu

Om deze website te gebruiken, moet u JavaScript inschakelen