Natuur - Poosje Vrij

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Informatie
Als u van de natuur wilt genieten dan zijn er volop mogelijkheden
De molen ligt in het nationaal park Perigord-Limousin.  Het park is een aaneenschakeling van bossen riviertjes meertjes en dorpjes. De oppervlakte is alles met elkaar 1800 vierkante kilometer.
De kuddes van de bekende Limousinkoeien staan in de diverse weides die het landschap complementeren. Wandelen, fietsen, mountainbiken en vissen behoren tot de mogelijkheden om de dag door te brengen.
De molen bevindt zich in de Vallee de la Tardoire. (1318 hectare)
Op circa 7 km is la forêt de Boubon. Dit gebied is ruim 200 hectare bosland, waarin onder meer de Nachtzwaluw, Sprinkhaanzanger,Grote Karekiet, Sijs en Geelbuikvuurpad voorkomen.
Op ruim 8 km is het Bois des Essarts, een bosland van 640 hectare

Op 45 km van de molen, vlak ten zuiden van Limoges, ligt het dierenpark du Reynou in Le Vigen. 
Het is een algemene dierentuin met dieren van de 5 continenten op een terrein van 35 hectare. Elk jaar zijn er geboortes van diverse dieren.
Verder bevat het park een Engelse landschapstuin van 10 hectare met een arboreum van 132 bomen, vijvers etc opgebouwd rond het kasteel in een klassieke Engelse stijl.
In Limoges op 46 km van de molen is het aquarium te bezoeken in een fraai gebouw uit de tijd van Napoleon de derde. In de oude drinkwatertanks van de stad Limoges ligt een serie aquaria die de wondere onderwaterwereld uit diverse oceanen en rivieren laten zien. Het bevindt zich in het stadscentrum van de stad Limoges tegenover het Hotel de Ville (stadhuis).

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu

Om deze website te gebruiken, moet u JavaScript inschakelen